Петле в гювеч

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Петле в гювеч
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • петел - 1.300 кг
  • картофи - 5 бр. средни
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • бира - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - за поръсване
  • черен пипер - за поръсване
  • чубрица - на вкус
  • олио
  • сол
  • за марината
  • универсална подправка
  • червен пипер
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 1/2 к.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме добре петела.

Обелваме и измиваме картофите и морковите, след което нарязваме пожелание,

Аз нарязах морковите на колелца, а картофите, които са по-дребни - на кръгчета, а останалите - на половинки.

Лука обелваме и него нарязваме.

Слагаме всички зеленчуци в гювеча, добавяме солта, черния пипер и чубрица на вкус.

В купа си слагаме солта, червения пипер, универсалната подправка и черния пипер за марината.

Доливаме олио, разбъркваме и започваме да си мажем петела навсякъде.

Поставяме го върху картофите и морковите, поливаме с бирата и оставяме така за около час вкусния гювеч.

Печем петлето в гювеч в студена фурна за 3 часа.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: