Начин на приготвяне
Разкошна закуска от безглутенови палачинки - много ароматни и вкусни!
Бадемовото брашно за тях приготвям сама, като леко запичам и охлаждам само половината от бадемите, след това смилам на фино брашно. Така съм установила, че палачинките стават по-вкусни, но ако имате готово бадемово брашно си ползвайте него.
Бананите обелвам и претеглям 200 грама за това количество бадеми.
Намачквам ги добре, за да станат на гладко пюре и при тях разбивам яйцата със щипки сол и захар.
Добавям бадемовото брашно и много малко мляко и разбърквам до гладка смес.
Оставям за 5 минути да престои и така се сгъстява още.
Загрявам тиган с незалепващо дъно и го намазнявам с олио. Огънят трябва да е умерен - от 9 степени на котлона - 4-та или 5-та максимум.
С малко черпаче загребвам от сместа и внимателно изливам във форма на кръгче, което дооформям с издутината на черпака, без да притискам. Размерът на палачинките е малък, за да могат лесно да се обръщат.
Оставям за 1-2 минути или докато забележа и отгоре да хваща фина коричка и се втвърдява леко. Тогава със силиконова шпатула подпъхвам под палачинката и преценям дали е стегнала достатъчно. Обръщам и запичам за минута до две и от другата страна.
Готовите американски палачинки изваждам в чиния и намазвам със пречистено масло гхи, за да са по-мекички.
Сервирам с любимо сладко, мед и орехи или филирани бадеми.
Ароматът на банан и бадеми се усеща и е едновременно деликатен и осезаем.
Банановите палачинки с бадемово брашно са чудни!