Агнешко със зеленчуци

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Агнешко със зеленчуци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5-6
"Ароматно агнешко със зеленчуци, поднесено върху канапе от ориз - едно неустоимо предложение за обяд"

Необходими продукти

  • агнешко месо - 800гр.
  • олио - 60 мл.
  • домати - 900 гр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 бр.
  • доматено пюре - 17 гр.
  • чесън
  • сметана - 150 мл.
  • бульон - агнешки 400 мл.
  • гъби - печурки 400 гр.
  • ориз - 400 гр. сварен
  • сол
  • черен пипер
  • джоджен
  • розмарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се почиства от ципите, нарязва се на кубчета и се сварява в подсолена вода. Отделят се 400 мл от бульона, отцежда се добре и се запържва в гореща мазнина.

В дълбок съд се задушават лука, чушките и чесъна, след което се прибавя и доматеното пюре. Запържва и се прибавят доматите, сметаната и бульона, подправя се със сол, черен пипер и джоджен. След като зеленчуците омекнат, се прибавя и агнешкото месо. Слага се да ври на слаб огън до омекване на месото.

При поднасяне се ароматизира със розмарин.

За гарнитура се приготвя гъби с ориз. Поръсва се с черен пипер.

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: