Начин на приготвяне
Нарежете кромида на средно дребни парчета. Загрейте олио и го сложете да се задуши. След съвсем малко време прибавете нарязаното на парчета агнешко месо, като долеете и малко вода.
Към месото и лука се прибавят брашното и доматеното пюре.
Когато се позадуши се поръсва с червения пипер и хубаво се разбърква, след което се залива с топла вода.
Следваща стъпка е да прибавите наситнената целина, заедно с нарязаните моркови, зеления фасул и граха. Предварително е нужно да задушите в масло гъбите, след което ги прибавяте към месото и зеленчуците, които се задушават.
След около 20 минути в тенджерата се прибавят нарязаните картофи и цялото ястие се посолява. Когато картофите поомекнат се добавят обелените и нарязани домати и люти пиперки.
Поръсва се със ситно нарязан магданоз и се запича във фурната. Преди на поднесете в чинии поръсете агнешкото с черен пипер.