Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешко със зеленчуци

Агнешко със зеленчуци

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Агнешко със зеленчуци1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • лимонов сок - от 1 бр.
  • соев сос - 15 мл
  • шери - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • розмарин - 2 ч.л.
  • агнешки котлети - 6 бр.
  • лук - 1 глава
  • червен лук - 1 глава
  • чушки - 1 червена, 1 зелена, 1 жълта
  • тиквички - 4 бр.
  • гъби - 350 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • домати - 4 бр.
  • царевица - 400 г от консерва
  • босилек - 4 с.л.
  • балсамов оцет - 1 - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете лимоновия сок, соевия сос, шерито, чесъна и розмарина. Сложете гърдите и ги мариновайте за 2 часа в хладилник.

Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете нарязаните лук, чушки, тиквички и гъби в тава за печене, поръсете ги с олиото и разбъркайте. Запечете за 25 минути.

Нарежете доматите на 4 части и ги смесете с царевицата, добавете към зеленчуците и допечете за още 10 минути.

Прибавете босилека, поръсете с балсамовия оцет. Загрейте грил и запечете котлетите. Сервирайте ги със зеленчуците.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: