Телешки стек с ябълки

Адриян Павлов
Адриян Павлов
Новак
23/10/2013
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 694
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете телешкото филе от ципите и жилките и го нарежете на филии леко по диагонал. Всяка порция трябва да е около 200 г.

Телешките филета се поръсват със сол и черен пипер и леко се начукват с дървено чукче. Намазват се с олио и се пекат на плоча или скара до готовност.

Ябълките се почистват от семките и дръжките и се нарязват на кръгчета. Загрява се маслото и плодовете се бланшират за няколко секунди. В загрятото масло се слага захарта и се карамелизира. Добавят се конякът и бялото вино, поръсва се с канела.

Изпечените филета се подреждат в подходяща тава. Покриват се с ябълковите кръгчета. Заливат се с маслено-канеления сос и се покриват с настърган кашкавал.

Ястието се запича в силно загрята на 200 градуса фурна за около 15-20 минути. Поднася се с гарнитура пържени картофи.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар