Телешки стек с кетчуп

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921358
Телешки стек с кетчуп1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • телешко месо - 5 бр. стек с ребро
  • олио - 100 мл
  • кетчуп - 250 мл
  • горчица - 50 г
  • сос чили - 100 мл (по желание)
  • лук - 100 г
  • боб - 250 г
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Съвсем леко начукайте телешките стекове и ги овкусете със сол и черен пипер. Намажете ги с олио и ги изпечете до готовност върху умерено загрята плоча или скара.

Около 5 минути преди края на печенето ги намажете обилно с горчица и от двете страни.

Докато стековете се пекат на скарата, сложете боба да се вари. Когато се свари напълно го отцедете. Загрейте останалото олио и запържете ситно нарязания лук до златисто.

Към него добавете отцедения боб и половината от кетчупа и чили соса. Задушавайте 10 минути на тих огън под похлупак.

Смесете останалите кетчуп и чили сос и ги запържете за кратко в отделен съд. Поднесете телешките стекове с малко от запържения сос и гарнитура от боб. Преди поднасяне поръсете обилно с магданоз.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: