Начин на приготвяне
Почистете телешкото филе от ципите и жилките и го нарежете на филии леко по диагонал. Всяка порция трябва да е около 200 г.
Телешките филета се поръсват със сол и черен пипер и леко се начукват с дървено чукче. Намазват се с олио и се пекат на плоча или скара до готовност.
Ябълките се почистват от семките и дръжките и се нарязват на кръгчета. Загрява се маслото и плодовете се бланшират за няколко секунди. В загрятото масло се слага захарта и се карамелизира. Добавят се конякът и бялото вино, поръсва се с канела.
Изпечените филета се подреждат в подходяща тава. Покриват се с ябълковите кръгчета. Заливат се с маслено-канеления сос и се покриват с настърган кашкавал.
Ястието се запича в силно загрята на 200 градуса фурна за около 15-20 минути. Поднася се с гарнитура пържени картофи.