Свински рулца на фурна

Свински рулца на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
4
"Сочни, крехки, перфектни за цялото семейство свински рулца на фурна"

Необходими продукти

  • свински пържоли - 4 бр. вратни
  • лук - 1 /2 бр.
  • гъби - 4 бр.
  • бекон - 40 г
  • риган
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - твърд 4 парчета
  • още
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • целина - 1/2 стък
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • вода - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинските пържоли и ги поръсете със сол и черен пипер. Начукайте ги с дървено чукче.

В тиган сложете 2-3 с.л зехтин. Обелете гъбите и нарежете на филийки. Изпържете ги до златисто.

Добавете лука (предварително нарязан на дребно) и оставете да се запържи и омекне. Сложете бекона, солта, ригана и малко черен пипер. След около 5 минути изключете.

Напълнете месото с плънката, сложете по едно парче кашкавал и завийте на руло. Подредете в свинските рулца в тавичка за печене.

Обелете лука и моркова. Нарежете ги заедно с целината на големи парчета. Сложете ги в купа с 2-3 с.л зехтин и сол на вкус. Разбъркайте добре. Сложете ги в тавата при месото.

Налейте виното и водата. Затворете тавичката плътно с алуминиево фолио. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 1.5-2 часа.

Махнете фолиото, запечете свинските рулца на фурна отгоре и изключете.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: