Пълнен цял заек на фурна

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
240 мин.
Порции
15
"Вкусна рецепта за пълнен заек, който ще ви е от полза, ако обичате да си хапвате това крехко месце"

Необходими продукти

  • заек - 1
  • гъби - 200 грама
  • лук - 1 глава
  • бира - 1 ч.ч.
  • ориз - ½ ч.ч.
  • моркови - 1
  • червен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете ориза, гъбите, лука и морковите за 10-тина минути. Добавете чаша вода, сол и оставете да се задушава сместа за още 5 минути.

Напълнете заека с получената плънка и го зашийте. Хубаво го намажете с олио и втрийте с ръце червен пипер. Сложете го в тава за печене.

Залейте с чаша вода и чаша бира. Завийте с фолио и печете в загрята на 220 градуа фурна за около 3 часа.

Малко преди края на тези три часа, проверете и ако месото се отделя от кокала, извадете от фурната, за да не изсъхва печения заек.

Пълненият цял заек на фурна е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: