Домашни талиатели

Домашни талиатели
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
19/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне120 мин.
Общо120 мин.
Порции2

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счупете яйцата в купа и ги разбийте с вилица. Сложете брашното и семолата на кухненския плот.

Направете кладенче и добавете яйцата, солта и зехтина. Замесете твърдо тесто за паста.

Месете тестото не по-малко от 10 минути. Завийте в стреч фолио и оставете за половин час.

Готовото тесто разделете на 4 част. Поръсете машинката за паста с брашно и минете едното топче на най-високата степен.

Готовата лента поръсете с брашно, загънете и отново минете...така около 4-5 пъти.

Намалете степента с едно, поръсете отново с брашно и минете лентата (този път не се загъва).

Намалете с още една степен, отново поръсете и минете. Направете тази процедура, докато достигнете степен 5.

Сложете приставката за талиатели и минете листа тесто през нея.

Набрашнете домашните талиатели, оставете за кратко да изсъхнат, а след това пригответе или може да ги приберете в хладилника.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: