Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Крехки бирени пържоли и ребърца в гювеч

Крехки бирени пържоли и ребърца в гювеч

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k2k3
Крехки бирени пържоли и ребърца в гювеч
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
19/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
8
"В глинения гювеч става най-вкусните и крехки пържоли и ребърца"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 вратни
  • свински ребра - 1 килограм
  • бира - 150 мл
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер - 1 к.л. смлян
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • риган - 1 с.л. сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте на кашица чесъна, а лука нарежете на полумесеци.

Нарежете на порции свинските ребърца и заедно с пържолите ги поръсете със сол.

В отделна купа сместе сухия риган с червения и черния пипер. С тази смес поръсете месото.

Подредете месото в гювеча, като между тях слагате от лука и чесъна. Сложете капака на гювече и го оставете на хладно за няколко часа - така месото ще попие от подправките.

Преди да сложите гювеча в студена фурна, налейте бирата.

Включете фурната и печете на 220 градуса първите 30 минути, след това намалете на 170 и продължете да печете около 90 минути.

Крехките бирени пържоли и ребърца в гювеч са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: