Сафрид на скара

ЗорицаЗорица
Новак
51
152
4k
6
Сафрид на скара
Снимка: Зорица
1 / 2
15/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви14 мин.
Общо34 мин.
Порции3

Необходими Продукти

  • гръцки сафрид - 6 (всяка рибка е по около 150 грама)
  • слънчогледово олио - 12 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • лимони - 2
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво е сафридът да е пресен - бистри очи, хубав морски аромат и яркочервени хриле.

Измийте рибата под студена вода и я почистете старателно от вътрешностите и хрилете, но запазете главата. Бъдете внимателни при почистването на шиповете при аналния отвор, защото са много остри и могат да ви наранят.

Посолете сафрида със сол - отвън и отвътре, не забравяйте главата. Сложете рибките в тава и приберете в хладилника под лек наклон (с главите надолу), за да се отцедят.

След 30-тина минути отцедете добре сафрида и сложете всяка риба върху широко парче от алуминиево фолио. Поръсете с олио, черен пипер и лимонов сок - отвън и отвътре. Завийте фолиото стегнато.

Сложете пакетчетата с рибка върху добре загрята скара и печете рибата от всяка страна 6-7 минути.

Поднесете с резени лимон и моркови, мариновани в лимонов сок. Украсете с прясна зелена подправка по избор - копър, магданоз, розмарин или босилек.

Сафридът на скара е чуден!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: