Булгур пилаф с фиде

АнабелАнабел
Ветеран
639
3k
1k
314
Булгур пилаф с фиде
Снимка: Анабел
1 / 2
12/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Готвене30 мин.
Общо35 мин.
Порции4
"Вдъхновяващо вкусен булгур пилаф с фиде - грабвайте виличките и нападайте"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и праз лукът се нарязват на дребно и задушават в сгорещен зехтин.

Когато омекнат, се прибавя фидето. Бърка се, докато фидето стане прозрачно, след което се добавя разтвореното в малко вода доматено пюре и настърганият домат.

След кратко разбъркване се добавя измитият булгур, а малко след това и зеленчуковият бульон. Слагат се сол на вкус и смлян черен пипер.

Щом пилафът заври, температурата на котлона се намалява на най-ниската температура, а тенджерата се затваря с капак.

Булгур пилафът се оставя да къкри, без да се маха капакът около 20 минути, след което котлонът се изключва.

Тенджерата не се отваря още 10-15 минути, за да може булгурът да абсорбира всичката вода и да омекне.

След това булгур пилафът с фиде е готов за сервиране.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: