Начин на приготвяне
Лукът и праз лукът се нарязват на дребно и задушават в сгорещен зехтин.
Когато омекнат, се прибавя фидето. Бърка се, докато фидето стане прозрачно, след което се добавя разтвореното в малко вода доматено пюре и настърганият домат.
След кратко разбъркване се добавя измитият булгур, а малко след това и зеленчуковият бульон. Слагат се сол на вкус и смлян черен пипер.
Щом пилафът заври, температурата на котлона се намалява на най-ниската температура, а тенджерата се затваря с капак.
Булгур пилафът се оставя да къкри, без да се маха капакът около 20 минути, след което котлонът се изключва.
Тенджерата не се отваря още 10-15 минути, за да може булгурът да абсорбира всичката вода и да омекне.
След това булгур пилафът с фиде е готов за сервиране.