Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Топла пача със запръжка

Топла пача със запръжка

Топла пача със запръжка
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свински крачета - 3 бр.
  • морков - 1 бр.
  • чесън - 1 глава
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • оцет
  • сухи чушки
  • олио
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските крачета се почистват, измиват и се заливат със студена вода.

Прибавят се морковът, черният пипер, 3-4 скил. чесън и дафиновият лист.

Варят се в тенджера под налягане един час. Изваждат се и като поизстинат се отделя месото.

Бульонът се прецежда и към него се прибавя нарязаното месо и останалият чесън счукан и подправен със оцета.

Червеният пипер се запържва с олиото и се полива върху пачата.

Сухата чушка се счуква и се поръсва върху всяка порция.

Вкусна топла пача със запръжка за студени дни!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: