Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Лека спаначена торта с маскарпоне

Лека спаначена торта с маскарпоне

Лека спаначена торта с маскарпоне
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Ние не сме сред хората, които ще откажат парче от тази разкошна спаначена торта, а вие?"

Необходими продукти

  • за блата
  • яйца - 4 бр.
  • спанак - 200 г пресен
  • брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пак.
  • ванилия - 2 бр.
  • за крема
  • сладкарска сметана - 500 мл
  • маскарпоне - 250 г
  • заквасена сметана - 1 кутия
  • пудра захар - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За направата на тази страхотна спаначена торта направете, първо, спаначения блат за торта.

Счупете яйцата в дълбока купа. Добавете захарта и ванилията. Разбийте с миксер до пухкав крем.

В друга купа пасирайте спанака с олиото. Внимавайте да няма някое цяло листо или голяма част.

Съединете двете смеси. Включете отново миксера, но на ниски обороти и добавяйте от брашното (смесено с бакпулвера) на малки количества.

Сложете хартия за печене на форма с падащо дъно. Изсипете сместа вътре и печете в предварително загрята фурна на 170°C до суха клечка.

Извадете, охладете и разрежете на три равни части.

В купа разбийте сладкарската сметана до твърди връхчета.

В друга разбийте маскарпонето, заквасената сметана и останалата захар.

Съединете двата крема. В поднос сложете парче блат, крем, втори блат, крем, трети блат и отново крем.

Аз изрязах малко от блатовете и направих трохи. Поръсете отгоре тортата с маскарпоне и оставете в хладилника за няколко часа.

Източник на тази вкусна и лека спаначена торта с маскарпоне е Lussi´s World Of Artcraft

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: