Начин на приготвяне
За направата на тази страхотна спаначена торта направете, първо, спаначения блат за торта.
Счупете яйцата в дълбока купа. Добавете захарта и ванилията. Разбийте с миксер до пухкав крем.
В друга купа пасирайте спанака с олиото. Внимавайте да няма някое цяло листо или голяма част.
Съединете двете смеси. Включете отново миксера, но на ниски обороти и добавяйте от брашното (смесено с бакпулвера) на малки количества.
Сложете хартия за печене на форма с падащо дъно. Изсипете сместа вътре и печете в предварително загрята фурна на 170°C до суха клечка.
Извадете, охладете и разрежете на три равни части.
В купа разбийте сладкарската сметана до твърди връхчета.
В друга разбийте маскарпонето, заквасената сметана и останалата захар.
Съединете двата крема. В поднос сложете парче блат, крем, втори блат, крем, трети блат и отново крем.
Аз изрязах малко от блатовете и направих трохи. Поръсете отгоре тортата с маскарпоне и оставете в хладилника за няколко часа.
Източник на тази вкусна и лека спаначена торта с маскарпоне е Lussi´s World Of Artcraft