Начин на приготвяне
Пържените тиквички са класика в жанра. А към тях най-много върви млечен чеснов сос!
Измийте тиквичките и ги нарежете на колелца. Оваляйте в брашно и оставете за около половин час. Брашното трябва да стане мокро и така няма да изцапа олиото и да почернеят. Изпържете ги в тиган с мазнина от двете страни до златисто. Извадете върху кухненска хартия и заделете.
Соса направете, като пресовате в купа чесъна. Добавете киселото мляко и солта. Разбъркайте до гладка смес. Подредете тиквичките в подходяща чиния. Залейте със соса и поръсете с пресния копър.
Пържени тиквички с млечен сос са винаги добра идея за вегетарианско ястие.
В сезона на тиквичките опитайте непременно и другите ни рецепти за пържени тиквички или си направете едни страхотни тиквички по гръцки.