Свинско с нахут и кисело зеле в тенджера под налягане

Свинско с нахут и кисело зеле в тенджера под налягане
Снимка: Тодоринка Бернардова
29/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви30 мин.
Общо60 мин.
Порции4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 г
  • нахут - 1 буркан
  • кисело зеле - 1/2 зелка
  • праз - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на кубчета и се запържва с нарязания праз и чесъна до побеляване.

Добавя се нарязаното кисело зеле и пърженето продължава 5-10 мин.

Прибавя се отцеденият нахут. Поръсва се с червения пипер, черния пипер и се разбърква.

Налива се вода, да се покрие сместа.

Като заври свинското с кисело зеле, тенджерата се затваря.

Намалява се котлонът на минимум и се вари 30 мин.

След сваряването се изчаква да изпусне парата и тенджерата свинско с нахут и кисело зеле в тенджера под налягане се отваря.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: