Начин на приготвяне
Стафидите се накисват от вечерта в рома. Ябълките се белят и режат на малки парчета.
Поливат се с няколко капки лимонов сок и разбъркват.
В тиган се разтапя кравето масло и се запържват до омекване.
Добавят се стафидите и захарта.
Карамелизира се за няколко минути и се маха от котлона.
Добавя се ванилията и канелата. Оставя се да изстине напълно и се слагат натрошените орехи след това.
Бутертестото се реже на правоъгълници. Правят се правоъгълни разрези по края на тестото. Слага се плънката в средата и се затваря като плитка с лентите.
Подрежда се щруделчета в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние.
Намазва се с разбития жълтък, прясно мляко и олио.
Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.
Преди сервиране щруделчетата с бутертесто поръсваме с пудра захар.