Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Кюфтета»Кюфтета в бутер тесто

Кюфтета в бутер тесто

Дони НикиДони Ники
Новак
20761k
Кюфтета в бутер тесто
Снимка: Дони Ники
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Прекрасна идея за кюфтенца в бутертесто, която радва сетивата Идеално предястие за скъпи гости"

Необходими продукти

  • кайма - 900 грама
  • бутер тесто - 3 пакета (всеки по 275 г)
  • за овкусяване на каймата
  • лук - 1 глава
  • белтъци - 1 броя
  • газирана вода - 3 с.л.
  • черен пипер
  • магданоз
  • чубрица
  • сол
  • За намазване
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • жълтъци - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо омесете каймата с посочените подправки. Приберете в хладилника за няколко часа, за да се овкуси.

Извадете охладената кайма и оформете кюфтенца, които тежат по около 40 г.

Вземете трите кори бутертесто и разрережете всяка на 8 парчета (използвайте нож за пица).

Във всяко парче тесто сложете по едно кюфтенца и внимателно загърнете в четирите края. Оформете топка, като се опитайте кюфтето да е покрито отвсякъде.

Вземете остърж нож и направете разрези в тестото - първо през средата, а след това всяка половинка нарежете на по 3 триъгълника. Накрая всяка топка трябва да има по 6 малки връхчета, за да се получат цветчетата.

Намажете ги с разбития с прясно мляко жълтък.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете обвитите кюфтета за около половин час. Поръсете с пресен магданоз и сервирйте.

Кюфтетата в бутер тесто са готови.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: