Начин на приготвяне
Първо омесете каймата с посочените подправки. Приберете в хладилника за няколко часа, за да се овкуси.
Извадете охладената кайма и оформете кюфтенца, които тежат по около 40 г.
Вземете трите кори бутертесто и разрережете всяка на 8 парчета (използвайте нож за пица).
Във всяко парче тесто сложете по едно кюфтенца и внимателно загърнете в четирите края. Оформете топка, като се опитайте кюфтето да е покрито отвсякъде.
Вземете остърж нож и направете разрези в тестото - първо през средата, а след това всяка половинка нарежете на по 3 триъгълника. Накрая всяка топка трябва да има по 6 малки връхчета, за да се получат цветчетата.
Намажете ги с разбития с прясно мляко жълтък.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете обвитите кюфтета за около половин час. Поръсете с пресен магданоз и сервирйте.
Кюфтетата в бутер тесто са готови.