Винен кебап с пуешко

Винен кебап с пуешко
Снимка: Марияна Петрова Иванова
23/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви60 мин.
Общо75 мин.
Порции4

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 350 г
  • лук - 2 - 3 бр.
  • червено вино - 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер - 10 бр. зърна
  • червен пипер
  • брашно - 1 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го нарежете на хапки. Загрейте тенджера с 3 с.л олио и запържете месото до златисто. Добавете лука, предварително нарязан на полумесеци и пържете, докато омекне.

Сложете червения пипер и след няколко минути налейте виното. Изчакайте да се изпари алкохолът и налейте вода.

Добавете подправките, намалете котлона и затворете с капак. Варете пуешкия кебап до готовност на месото.

Разтворете брашното в купичка с малко вода. Излейте в тенджерата и варете вкусния винен кебап около 5 минути.

Изключете и сервирайте винения кебап с пуешко с гарнитура от ориз или картофено пюре.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: