Меча лапа на скара

ЗорицаЗорица
Новак
51
152
4k
6
Меча лапа на скара
Снимка: Зорица
1 / 2
22/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне180 мин.
Сготви20 мин.
Общо200 мин.
Порции2
"Меча лапа на скара - най-върви със зелена салата и домашна ракийка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуснете свинското месо със сланината през месомелачката. Може да пуснете и лука, за да се наситни.

Перата зелен лук и лютата чушка се наситняват. Сместа се овкусява с щипка чубрица, сол и прясно смлян черен пипер, каймата се омесва много добре.

Прехвърлете я в купа и покрийте с фолио. Оставете в хладилник за няколко часа, за да се усвоят добре подправките.

След това се премесва още веднъж-два пъти и се разделя на две големи топки. Намокрете ръцете си и оформете две големи сплескани лапи, които са с приблизителна големина на длан.

Увийте всяка лапа внимателно в парче було и изпечете в добре намазнена и със сланина скара.

Сервирайте по една пържола със свежа зеленчукова гарнитура, в която има задължително и кромид.

Мечата лапа на скара е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: