Гръцки грис пай

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
360
1k
1k
218
2
01/02/2021
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо177
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Първо пригответе крема. За целта стоплете леко млякото и добавете към него захарта, като бъркате. Сипете гриса и предварително разбитите яйца с портокаловия сок. Бъркайте непрекъснато до сгъстяване на крема.

Махнете от котлона и ароматизирайте с ванилията. Добавете маслото и щом се разтопи напълно, сложете капак (от време на време разбърквайте, за да не хване коричка).

Междувременно пригответе блат за пай в следната последоватеилност - първо белтъците със солта и пудрата захар, след това жълтъците със захарта, накрая и останалите съставки. Смесете и добавете брашното, ванилията и бакпулвера.

Изпечете блата за 10-тина минути в загрята на 170 градуса фурна.

Нарежете блата според височината на вашата форма за пай. Наредете лентите по стените на формата, а останалите сложете на дъното.

Сипете отгоре крема, изравнете го и по желание украсете пая със ситно настърган шоколад и орехи. Оставете в хладилник за 2-4 часа, за да стегне.

Гръцкият грис пай е готов.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар