Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Задушено пиле»Пилешки бутчета в доматен сос

Пилешки бутчета в доматен сос

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Пилешки бутчета в доматен сос
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
47 мин.
Порции
4
"Предложение от ретро кухнята за пилешки бутчета в доматен сос"

Необходими продукти

  • пиле - 600 грама долни бутчета
  • червени чушки - 120 грама
  • лук - 120 грама (1 средна глава)
  • чесън - 2 скилидки
  • доматено пюре - 120 г
  • олио - 60 мл (или зехтин)
  • бира - 250 - 300 мл
  • бял пипер - 2 щипки
  • лимонов сок - 2 с.л. прясно изцеден
  • магданоз - за поръсване
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете лука, чесъна и чушките. Може да ги пасирате и в блендер, но внимавайте да не станат на каша.

Смесете нарязаните зеленчуци с доматеното пюре, сипете при тях олиото/зехтина. Сипете зеленчуковата смес в тенджера и задушете на умерен огън около 6-7 минути.

Измийте пилешките бутчета, подсушете ги. Запържете ги при зеленчуците за около 3 минути. След това налейте бирата и лимоновия сок.

Овкусете с белия пипер и сол. Гответе с леко открехнат капак около 20-25 минути. Ако е необходимо, добавете още сол и бял пипер.

Поднесете задушеното пилешко с прясно нарязан магданоз.

Пилешките бутчета в доматен сос са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: