Телешко задушено със сметана

Телешко задушено със сметана
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
19/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 350 г
  • сметана за готвене - 400 мл
  • лук - 1 бр.
  • гъби - 6 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • дижонска горчица - 1 к.л.
  • ром - 2 капачки
  • олио - 1 с.л.
  • краве масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете гъбите и ги нарежете на филийки. Обелете лука и нарежете на полумесеци.

Измийте месото и го сварете в тенджера под налягане за половин час. Извадете, отцедете и заделете.

В тиган загрейте олиото и маслото. Запържете гъбите до златисто. Добавете лука и месото.

Разбъркайте и затворете с капак за около 10 минути, да се задуши всичко, и омекне лука. Отворете и налейте рома.

Изчакайте да се изпари алкохолът и добавете сметаната.

Сложете подправките и горчицата. Ако сметаната ви е по-гъста, може да я разредите с малко от бульона на месото телешкото задушено.

Варете до готовност на всички продукти. Изключете и поднесете телешко задушено със сметана.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: