Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко задушено»Телешко задушено със сметана и горчица

Телешко задушено със сметана и горчица

Телешко задушено със сметана и горчица
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешко месо - 350 г
  • сметана за готвене - 400 мл
  • лук - 1 бр.
  • гъби - 6 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • дижонска горчица - 1 к.л.
  • ром - 2 капачки
  • олио - 1 с.л.
  • краве масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете гъбите и ги нарежете на филийки. Обелете лука и нарежете на полумесеци.

Измийте месото и го сварете в тенджера под налягане за половин час. Извадете, отцедете и заделете.

В тиган загрейте олиото и маслото. Запържете гъбите до златисто. Добавете лука и месото.

Разбъркайте и затворете с капак за около 10 минути, да се задуши всичко, и омекне лука. Отворете и налейте рома.

Изчакайте да се изпари алкохолът и добавете сметаната.

Сложете подправките и горчицата. Ако сметаната ви е по-гъста, може да я разредите с малко от бульона на месото телешкото задушено.

Варете до готовност на всички продукти. Изключете и поднесете телешко задушено със сметана и горчица.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: