Начин на приготвяне
Много вкусно мезе за любителите на мазничкото и пръжките.
Измиваме свинските бузи и заливаме с вода, да се варят за 5-10 минути. После отцеждаме от водата, слагаме ги в тиган, прибавяме почистена цяла скилидка чесън, наливаме малко олио и запържваме с капак.
Дръпваме от котлона, махаме чесъна, ръсваме черен пипер, щипка сол, чубрица и прибавяме почистен и нарязан червен лук (1 бр.).
Напръскваме със соев сос и отново връщаме на огъня да се задушават.
Като изври течността и се запържат златисто, ръсваме пушен червен пипер, разбъркваме и дръпваме тигана от котлона. Сервираме мезето от свински бузи на тиган охладено, с вино или аперитив по вкус.