Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Бирени мезета»Бирено мезе от свински уши на тиган

Бирено мезе от свински уши на тиган

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
129673131
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"И това ако не е перфектното мезе за бира - наздраве с чаша в ръка и със свински ушички в уста"

Необходими продукти

  • свински уши - 2 бр.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме почистените свински уши в тенджера под налягане за около 20 минути. Може да го направите и в обикновена тенджера, но процедурата може да ви отнеме и повече от час.

Нареждаме свинските уши на късчета и поръсваме с подправките.

Запържваме ги в масло за 2-3 минути и поднасяме като мезе за бира заедно с пържени картофи.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: