Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Бирени мезета»Бирено мезе от свински уши на тиган

Бирено мезе от свински уши на тиган

редакция:
Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
129674131
Бирено мезе от свински уши на тиган
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"И това ако не е перфектното мезе за бира - наздраве с чаша в ръка и със свински ушички в уста."

Необходими продукти

  • свински уши - 2 бр.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме почистените свински уши в тенджера под налягане за около 20 минути. Може да го направите и в обикновена тенджера, но процедурата може да ви отнеме и повече от час.

Нареждаме свинските уши на късчета и поръсваме с подправките.

Запържваме ги в масло за 2-3 минути и поднасяме като мезе за бира заедно с пържени картофи.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: