Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Мезета»Мезе от свински бузи на тиган

Мезе от свински бузи на тиган

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148575563
Мезе от свински бузи на тиган
Снимка: Илияна Димова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Апетитно мезе от свински бузи на тиган, което върви с всяко питие и приятна компания"

Необходими продукти

  • свински бузи - 700 - 800 г пресни
  • лук - 1 бр. червен
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 1 скилидка
  • соев сос
  • червен пипер - 1 щипка, пушен
  • чубрица - на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много вкусно мезе за любителите на мазничкото и пръжките.

Измиваме свинските бузи и заливаме с вода, да се варят за 5-10 минути. После отцеждаме от водата, слагаме ги в тиган, прибавяме почистена цяла скилидка чесън, наливаме малко олио и запържваме с капак.

Дръпваме от котлона, махаме чесъна, ръсваме черен пипер, щипка сол, чубрица и прибавяме почистен и нарязан червен лук (1 бр.).

Напръскваме със соев сос и отново връщаме на огъня да се задушават.

Като изври течността и се запържат златисто, ръсваме пушен червен пипер, разбъркваме и дръпваме тигана от котлона. Сервираме мезето от свински бузи на тиган охладено, с вино или аперитив по вкус.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: