Начин на приготвяне
Почистете добре спанака и отстранете всички дръжки.
Бланширайте го във вряща вода за две-три минути.
Отцедете добре и го нарежете на ситно.
Нарежете също пресния лук и го задушете в малко олио и вода, докато омекне.
След това прибавете нарязания спанак и ориза, който предварително е добре измит.
Прибавете къри, сол и черен пипер на вкус и налейте вода. Съотношение на вода/ориз е 4 към 1. Но най-добре наливайте по малко до готовност на ориза.
Щом оризът се свари, разпределете ястието в четири чинии и оставете леко да се охлади.
Пресовайте 1-2 скилидки чесън и ги добавете към киселото мляко заедно със сол на вкус. Разбъркайте и разпределете равномерно върху ориза.
Загрейте 4 с.л. олио и добавете малко червен пипер и веднага махнете ориза със спанак от котлона, за да не прегори и да горчи.
Полейте върху млякото по малко и може да сервирате спанака с ориз и подлучено мляко.
Добър апетит!
Коментари