Начин на приготвяне
Хубаво е да се ползват по-големи яйца. Ще ви бъдат необходими единствено жълтъците. Разбийте ги със захарта, солта, ванилията до получаване на гъста кремообразна текстура.
В тенджера на котлона затоплете сметаната. Излива се при жълтъците малко по малко. Трябва да разбърквате непрекъснато, най-добре с телена бъркалка. Когато сте готови, прецедете с цедка.
Сипете сместа за вкусното крем брюле в подходящи купички. Сложете ги в тава за печене, върху чието дъно сте сложили предварително памучна кърпа. Сипете гореща вода до средата на купите.
Изпечете в предварително загрята фурна на 140 градуса за половин час. Щом крем брюлето по френска рецепта е готово, оставете да изстине, без да го махате от тавата с водата.
След това може да го приберете в хладилник за час, ако желаете.
Преди поднасяне, поръсете купичките с разкошния десерт с малко захар, около 1 ч.л. Минете я с горелка, за да се карамелизира директно в купичките. Оставете за няколко минути да стегне и сервирайте.