ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем Брюле»Крем Брюле по френска рецепта

Крем Брюле по френска рецепта

marcheva14marcheva14
Новак
43913k101
Крем Брюле по френска рецепта
Снимка: marcheva14
1 / 3
17/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Крем брюлето е един най-популярните френски десерти, еталон за качество и класа! Насладете му се с чаша ароматно кафе"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво е да се ползват по-големи яйца. Ще ви бъдат необходими единствено жълтъците. Разбийте ги със захарта, солта, ванилията до получаване на гъста кремообразна текстура.

В тенджера на котлона затоплете сметаната. Излива се при жълтъците малко по малко. Трябва да разбърквате непрекъснато, най-добре с телена бъркалка. Когато сте готови, прецедете с цедка.

Сипете сместа за вкусното крем брюле в подходящи купички. Сложете ги в тава за печене, върху чието дъно сте сложили предварително памучна кърпа. Сипете гореща вода до средата на купите.

Изпечете в предварително загрята фурна на 140 градуса за половин час. Щом крем брюлето по френска рецепта е готово, оставете да изстине, без да го махате от тавата с водата.

След това може да го приберете в хладилник за час, ако желаете.

Преди поднасяне, поръсете купичките с разкошния десерт с малко захар, около 1 ч.л. Минете я с горелка, за да се карамелизира директно в купичките. Оставете за няколко минути да стегне и сервирайте.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: