ezine.bg»Рецепти»Баница»Пухкава новогодишна баница

Пухкава новогодишна баница

Росица ПетроваРосица Петрова
Копирайтър
2651k3k228
Пухкава новогодишна баница
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
03/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази пухкава баница се приготвя изключително бързо и лесно, а резултатът винаги е отличен.

Този път я направих с 2/3 от корите. С останалите винаги може да експериментирате и да си направите нещо сладко. Така от един пакет кори за баница ще имате две различни рецепти.

Намажете малка тава с диаметър около 26 см с олио.

Разстелете корите за баница на работния плот. Заделете две от тях.

Вземете една кора и я поставете в тавата, като я наберете, така че да заеме формата на тавата. Отгоре полейте с малко олио. Така направете и с още 3 кори.

Колкото повече гънки има, толкова по пухкава ще стане баницата. Натрошете сиренето и сложете половината от него. Продължете с още четири кори по същия начин. Сложете и останалото сирене. Върху него наберете останалите две кори.

Другите две, които заделихте, изрежете във фирмата на тавата. Изрезките също разпределете и най-отгоре сложете кръговете.

С остър нож нарежете баницата на осем триъгълника.

Разбийте яйцата и добавете към тях газираната вода, като бъркате непрекъснато.

С тази смес залейте баницата. Върху всяко парче поставете по малко масло. Оставете за 10-15 минути, а през това време загрейте фурната на 180 градуса.

Сложете да се пече в загрята фурна за около 35-40 минути, докато добие златист загар.

Пригответе си голям лист хартия и памучна кърпа.

След като изпечете баницата, поставете върху нея първо хартията, а след това и памучната кърпа. С тяхна помощ я обърнете и поставете върху две купи. Оставете обърната за поне 20 минути.

След това наредете късметите и се насладете на тази пухкава новогодишна баница.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: