Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Кюфтета»Пълнени картофи с бекон и гъби

Пълнени картофи с бекон и гъби

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Пълнени картофи с бекон и гъби
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • гъби - 120 г печурки
  • картофи - 4 бр. средни/големи
  • бекон - 100 г
  • сметана - 4 - 5 с.л.
  • чедър - 120 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол на вкус
  • магданоз - 2 стръка
  • мащерка - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Сварете карофите в подсолена вода. По желание може да ги обелите или да оставите с кожичката.

Срежете надлъжно на две и издълбайте вътрешността с лъжица, оставяйки половин сантиметър от дъното и стените.

Напръскайте със сол и зехтин.

2. Почистете гъбите и ги нарежете. Сотирайте за 4-5 минути в лъжица масло и лъжица зехтин.

Когато са готови, добавете бекона, а след като и той се позапържи, сложете сметаната и разбъркайте.

Ако няма какво да правите с вътрешността от картофките, може да добавите и нея в плънката, намачкана и леко посолена.

3. Напълнете картофките с бекона и гъбите, добавете и сиренето чедър- натрошено.

4. Запечете на 200 градуса в предварително загрята фурна за 15 минути или до предпочитан от вас загар.

Поръсете с едро накълцан магданоз и ароматната машерка.

Добър апетит с тези лесни и вкусни пълнени картофи!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: