ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Гювеч»Заек с картофи в гювеч

Заек с картофи в гювеч

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Новак
1283424k115
Заек с картофи в гювеч
Снимка: Анонимен
1 / 3ВИДЕО
02/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"В глинения гювеч заешкото и картофките ще станат толкова крехки и апетитни"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр. (ако е по голям - 1/2)
  • картофи - 600 - 700 г
  • чушки - 1 бр. червена + 1 бр. зелена
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 голяма глава стар
  • чесън - 1 глава млечен, скилидките
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
  • доматен сок - 250 мл
  • джоджен
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заешкото месо направете на порции, овкусете със сол, олио и червен пипер. Натрийте хубаво месото, прибавете джоджен и черен пипер.

Нарежете картофите на едро, а морковите, лука и чушките на по-ситни парченца. Всички продукти сложете в гювеча, объркайте, добавете доматения сок и вода.

За да бъде по-ароматно заешкото с картофи, сложете скилидките чесън и още подправки. Печете за два часа във фурна с умерена температура.

Заекът с картофи в гювеч се пече без капак в края на готвенето.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: