Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк с мраморен ефект

Чийзкейк с мраморен ефект

Чийзкейк с мраморен ефект
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Не се притеснявайте - ако ви остане от този чийзкейк, винаги можете да ни го донесете - никога няма да го върнем"

Необходими продукти

  • бисквити - 250 г чаени
  • кондензирано мляко - 740 г
  • маскарпоне - 500 г
  • лимони - от 2 бр. сока
  • краве масло - 150 г
  • желатин - 18 г
  • топинг - 300 г ягода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първата стъпка от приготвянето на домашния чийзкейк е да смелите бисквитите на ситно, разбъркайте с предварително разтопеното масло.

Притиснете добре сместа към форма с падащо дъно, най-добре с диаметър 24 см. Сместа трябва да се издърпа около 1 см по борда на тавата. Сложете в хладилник.

Смесете кондензираното мляко и маскарпонето. Разбийте с миксер на ниска скорост до хомогенна смес. Заделете 1/3 от сместа, към която добавете топинга.

Към другата смес прибавете лимоновия сок. Разбъркайте кремовете с шпатула.

Пригответе желатина според указанията на пакетчето. От него заделете 1/3 част и добавете топинга към нея. Към другите 2/3 части прибавете лимоновия сок.

Разбъркайте смесите. Извадете формата с бисквитения блат от хладилник. С помощта на малък черпак загребете от лимоновия крем и сложете по средата.

Отгоре добавете, отново по средата, добавете от ягодовия крем. Повторете до изчерпване на кремовете.

Приберете готовия чийзкейк в хладилник, за да стегне, най-добре за едно денонощие.

На следващия ден извадете чийзкейка с мраморен ефект от формата. Първо, минете с топъл нож между формата и сладкиша, за да го отделите по-лесно.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: