Ezine.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквеник за Бъдни Вечер по стара рецепта

Тиквеник за Бъдни Вечер по стара рецепта

Тиквеник за Бъдни Вечер по стара рецепта
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Масата на Бъдни Вечер няма да е съвършенна, ако на нея няма тиквеник!"

Необходими продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • тиква - 1/2 бр. цигулка
  • канела
  • орехи
  • стафиди - по желание
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете тиквата и я настържете на ренде. Натрошете орехите на дребно. В тенджера сложете тиквата, захарта олиото и канелата. Пържете, докато тиквата омекне. Махнете от котлона.

Вземете две кори от пакета. Поръсете с плънката за тиквеника, орехите и стафидите, ако желаете да слагате. Завийте на руло. Подредете в тавичка, застлана с хартия за печене.

Постъпете по същия начин и с останалите кори. Поръсете готовите парчета с малко олио. Печете любимия тиквеник в загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Извадете, оставете да се охлади и преди да сервирате поръсете тиквеника за Бъдни Вечер по стара рецепта с пудра захар.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: