Начин на приготвяне
Активирайте маята с малко топло мляко и по 1 с.л. брашно и захар.
Разбийте яйцата, но оставете единия жълтък, който ще бъде за намазване. Смесете с останалото мляко, олио, захар, ванилия и течен подсладител.
Пресейте брашното и добавете щипка сол в него. Сипете течната смес заедно с шупналата мая.
Постепенно замесете гладко тесто, което намажете леко с олио и покрийте с фолио, за да втаса.
След това го разточете на голяма правоъгълна кора, намажете я с течния шоколад и поръсете със захар (ако желаете да е много сладко), печете на 170 градуса.
Оставете питката да втаса, намажете я с жълтъка и поръсете със захар, по желание, и изпечете на 170 градуса.
Поръсете с пудра захар и поднесете празничния венец с шоколадова плънка.