Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Солено руло»Празнично руло с чушки и богат пълнеж

Празнично руло с чушки и богат пълнеж

Празнично руло с чушки и богат пълнеж
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 3с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Апетитно празнично руло с невероятна плънка от чушки и още нещо - опитайте задължително"

Необходими продукти

  • печени чушки - 300 - 400 г червени
  • яйца - 4 броя
  • брашно - 3 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • За пълнежа
  • крема сирене - 250 грама Филаделфия
  • сирене - около 100 г
  • маслини - 6 бр. обезкостени
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително изпечените и обелени чушки се слагат в гевгир - трябва да се отцедят от водата. В купа разбийте брашното с яйцата. Пасирайте добре чушките и ги прибавете към яйчната смес.

Овкусете със сол и пипер, разбъркайте. Застелете тава с готварска хартия и я намазнете леко. Изсипете отгоре сместа, заравнете добре - ще се получи тънък слой.

Печете за 10-тина минути в загрята на 200 градуса фурна. Все пак е хубаво да наблюдавате, защото блатът е тънък и бързо ще се изпече.

Вече готовия блат обърнете върху друг лист хартия и докато е горещ, махнете хартия, върху която е изпечено. Охладете.

Намажете блата с крема сиренето и поръсете с натрошеното на ситно сирене. Добавете и от наситнените маслини и поръсете малко магданоз. С помощта на хартия навийте на руло.

Покрийте със стреч фолио и приберете в хладилник да стегне за няколко часа. Соленото руло е подходящо за гарнитура, мезе и предястие.

Празничното руло с чушки и богат пълнеж е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: