Начин на приготвяне
Предварително изпечените и обелени чушки се слагат в гевгир - трябва да се отцедят от водата. В купа разбийте брашното с яйцата. Пасирайте добре чушките и ги прибавете към яйчната смес.
Овкусете със сол и пипер, разбъркайте. Застелете тава с готварска хартия и я намазнете леко. Изсипете отгоре сместа, заравнете добре - ще се получи тънък слой.
Печете за 10-тина минути в загрята на 200 градуса фурна. Все пак е хубаво да наблюдавате, защото блатът е тънък и бързо ще се изпече.
Вече готовия блат обърнете върху друг лист хартия и докато е горещ, махнете хартия, върху която е изпечено. Охладете.
Намажете блата с крема сиренето и поръсете с натрошеното на ситно сирене. Добавете и от наситнените маслини и поръсете малко магданоз. С помощта на хартия навийте на руло.
Покрийте със стреч фолио и приберете в хладилник да стегне за няколко часа. Соленото руло е подходящо за гарнитура, мезе и предястие.
Празничното руло с чушки и богат пълнеж е готово.