Начин на приготвяне
Солен пай с маслено тесто е много вкусно и засищащо предложение.
Маслото трябва да е студено, нарязва се на парчета и към него се добавя пресятото брашно. Мачкаме с пръсти до получаване на трохи.
Добавяме захарта, солта и разбъркваме.
Накрая добавяме яйцата.
Омесваме меко маслено тесто.
Тестото се увива в опаковачно фолио и се оставя в хладилника за 1 час. Разточваме тестото и поставяме в тава с хартия за печене, тестото трябва да обхваща стените на тавата.
На дъното продупчваме с вилица на-няколко места.
Поставяме плънката от ситно нарязания зелен лук, смесен с рикотата. Кренвирша нарязваме на колелца и нареждаме в кръг.
Доматите също нарязваме на колелца и слагаме отгоре.
Моцарелата нарязваме на тънки парченца и подреждаме върху доматите. Накрая поръсваме с настърган кашкавал, завиваме краищата и печем до-готовност пая с моцарела.
Невероятен пай със сирена, който ще задоволи и най-капризния вкус.