Печена Чеснова Пъстърва

ЗорицаЗорица
Новак
7
19
4k
2
30/12/2020
"Моментът винаги е подходящ за порция печена чеснова пъстърва, особено ако е приготвена по тази рецепта"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо441
  • Преглеждания за месеца441
  • Преглеждания за седмицата66
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пъстървата от вътрешностите. Люспите може да махнете с белачка, плъзгайки я от опашката към главата на рибата. Щом сте готови, я овкусете с черен пипер и сол отвън и отвътре.

Нарежете на ситно копъра. Морковите обелете и също нарежете или минете на ренде. Обелете чесъна и го накълцайте. Лимоните нарежете на полумесеци.

С остър нож направете няколко разреза по дължина на пъстървата и сложете по едно парченце чесън и един резен лимон в тях.

В купа смесете морковите, останалия чесън и копъра с черен пипер, сол и зехтин. Разбъркайте добре. Напълнете с тях пъстървите и добавете останалите резени лимон.

Пригответе предварително намазнена тава. Сложете в нея рибите и ги полейте с малко зехтин. Завийте с алуминиево фолио.

Сложете в топла фурна за 20 мин. на 180 градуса. Когато времето измине, махнете фолиото от печената пъстърва и върнете за още няколко минути.

Печената риба трябва да има златист загар.

Добър апетит с тази невероятна Печена Чеснова Пъстърва!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар