Ezine.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Маринована пъстърва с резене

Маринована пъстърва с резене

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Маринована пъстърва с резене1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • пъстърви - 2 б.
  • резене - 2 глави
  • черен пипер - 1/2 ч.л. зърна
  • копър - 1/2 ч.л. семена
  • кориандър - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 1 глава
  • домати - 450 г
  • бяло вино - 225 мл сухо
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л. бял винен
  • риган - 1/2 ч.л. сух
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте рибата и я подсушете с кухненска хартия. Загрейте сух тиган. Начукайте черния пипер, кориандъра и семената копър, след това ги запечете в сухия тиган за 1 минута, колкото да си пуснат ароматите.

След това добавете зехтина, чесъна и лука и запържете за около 5 минути.

Прибавете обелените и нарязани домати, лимоновия сок, оцета и бялото вино, разбъркайте и овкусете със сол, черен пипер и риган.

Добавете нарязаното резене и рибата и задушете за 10 минути, обърнете рибата и продължете да готвите още 10 минути. Охладете и сервирайте.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: