Класическа Торта Рафаело

ДариатиДариати
Новак
28189
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Ако обичате кокос, непременно си запишете рецептата за класическа торта Рафаело"

Необходими продукти

  • бисквити - 2 и 1/2 пакета Роден край
  • прясно мляко - 150 мл
  • за крема
  • бял шоколад - 200 г
  • сладкарска сметана - 1 ч.ч.
  • заквасена сметана - 2 ч.ч.
  • лимони - 1/2 бр. кората
  • ванилия - 1 бр.
  • краве масло - 125 г
  • кокосови стърготини - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шоколадът и маслото се разтопяват. Разбъркват се и щом изстинат, към тях с лъжица се добавя заквасената сметана - малко по малко, не наведнъж.

Сладкарската сметана се разбива с миксер. Трябва да стане много гъста - когато обърнете купата надолу, да не пада. Добавя се към другата.

Към тази смес трябва да бъдат прибавени още кокосовите стърготини, лимоновата кора и ванилията. Всичко се разбърква добре.

Взима се пакетът с бисквитки. Всяка бисквитка се топи в прясното мляко.

Подготвя се форма, чийто ринг се откопчава (може и друга, но с такава ще е най-удобно). Прави се първи слой на любимата торта Рафаело от крем.

Върху него се нареждате бисквити, потопени в мляко. Отгоре пак се слага крем, а върху него бисквити. Това се прави до изчерпване на бисквитите, като накрая се завърша с крем.

Домашната торта се оставя в хладилник за около 12 часа. Важно е преди да я извадите да минете с горещ нож по формата, за да я извадите по-лесно.

Отгоре и отстрани се поръсва с кокосови стърготини.

Класическата торта Рафаело може да се декорира с бонбони Рафаело или други по желание.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: