Начин на приготвяне
Разтворете маята в хладката вода, като добавите захарта. Отделно разбийте 1 яйце с олиото. Сипете брашното в купа, добавете солта и оформете кладенче в средата.
Сипете вътре сместа с маята и тази с яйцето. С помощта на лъжица започнете да бъркате брашното.
Щом се получи кашичка, добавете маста със стайна температура. Месете до получаването на хубаво тесто. Покрийте го с кърпа и оставете да втаса за половин час.
Отделете белтъка от второто яйце и го смесете с натрошеното сирене. Разделете втасалото тесто на 4 равни части.
Всяка една разточете на триъгълник и в единия край сложете сиренето с белтъка. Навийте на 4 стегнати рулца и всяко едно разрежете на 4 части.
Сложете ги застлана с хартия за печене тава и покрийте с фолио. Оставете да втасат повторно за около 30 минути.
Разбийте жълтъка с млякото, намажете с четка домашните рогчета. Печете ги в загрята на 220 градуса за около 15 минути.
Вълшебните домашни рогчета са готови.