Крем Наполеон

Аника ВойтАника Войт
Експерт
189
683
1k
25
1
11/12/2020
"Невероятно вкусен и незаменим крем Наполеон - може да го използвате за торти, пасти и за каквито други сладкиш изкушения пожелаете"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо773
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сложете 900 мл прясно мляко. Сложете я на котлона и включете на средно силна степен.

Добавяме захарта, щипка сол и ванилията. Разбъркваме на често и щом млякото се загрее намаляваме силата на котлона.

В отделна купа отделяме само жълтъците от яйцата. Към тях добавяме брашното, останалото 100 мл мляко и разбъркваме добре до получаване на гладка каша.

Изсипваме тази смес към прясното мляко, като непрекъснато бъркаме за да не се получат бучки (ако случайно, все пак останат, пасирайте за кратко).

Добавяме маслото към крема за торта и разбъркваме докато не се разтопил напълно.

С крема може да декорираме торти или пасти. Също може да го сервираме директно в десерти купички (след охлаждане в хладилника).

Кремът Наполеон е готов.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар