Пуешко фрикасе

Пуешко фрикасе
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пуешко месо - 300 г
  • брашно - 2 с.л.
  • кисело мляко - 250 г
  • жълтъци - 1 бр
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • лимони - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • праз - 1 бр. бялата част
  • пащърнак - 1 бр.
  • ряпа - 1 бр. бяла
  • целина - 1 бр.
  • краве масло - бучка
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го сложете в тенджера с вода. Добавете праза, моркова целината, ряпата и пащърнака, цели.

Посолете и варете до готовност на месото. Извадете зеленчуците, а след това и месото. Прецедете бульона. Накъсайте месото на малки парчета.

В друга тенджера разтопете кравето масло. Добавете брашното и го запържете до златисто. Разредете с прецедения бульон. Сложете пуешките късчета вътре.

В купа разбийте жълтъка и киселото мляко. Добавете ги в ароматното фрикасе. Варете пет минути и изключете. Изстискайте сока от половин лимон.

Сервирайте в дълбока чиния пуешкото фрикасе, поръсено с пресен магданоз и парче лимон.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: