Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Войнишка чорба

Войнишка чорба

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Войнишка чорба2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-5
"Поколения мъже смятат, че тази чорба е била единственото хубаво нещо в задължителната военна служба"

Необходими продукти

  • овнешко месо - 400 гр.
  • лук - 50 гр.
  • боб - 100 гр.
  • зелен фасул - 250 гр.
  • зеле - 1/8 от главата
  • картофи - 150 гр.
  • целина - 30 гр.
  • моркови - 50 гр.
  • корени - от магданоз 60 - 70 гр.
  • домати - 100 гр.
  • чушки - 100 гр. олио - 30 мл.
  • червен пипер - 5 гр.
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото, нарязано на парчета, и зрелият фасул се заливат със 7 - 8 чаени чаши вода и се варят (без сол), до омекване.

След това към тях се прибавят зеленият фасул, нарязан на парчета, картофите, морковите, магданозовите корени и целината, нарязани на кубчета, зелето, нарязано на ивици, и сол.

В мазнината се задушава лукът, нарязан на дребно, оцветява се с червеният пипер и се прибавя в чорбата. Накрая се слагат чушките и доматите, нарязани на дребно.

Чорбата се вари на тих огън още 10 - 15 минути. Поднася се поръсена със ситно нарязан магданоз и черен пипер.

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тодор Василев
Тодор Василев
Не знам кога се е готвила тази чорба в Армията, но когато аз бях в нея(1975г-1999г)такова чудо не се е предлагало!!
10.05.2014 08:33